De Fijne Hond - De Gedragstherapeut voor jou en je hond

Over mij

Even voorstellen: 

Mijn naam is Irene van Bourgondiën, gediplomeerd en gecertificeerd gedragstherapeut voor honden en daarnaast kynologisch instructeur. 

Van jongs af aan ben ik gek op en geïnteresseerd in dieren. Daarbij stond en staat de hond voor mij met stip bovenaan.

Als kind wilden mijn ouders geen hond en heb ik alle honden die in onze buurt woonden, uitgelaten. Zodra de situatie het toeliet heb ik mijn eerste hond gekocht. Zij was een Shetland Sheepdog, Shelly, en van haar hebben we bijna 13 jaar mogen genieten. Nadat Shelly was overleden was het verdriet zo groot dat ik geen hond meer wilde, maar na 5 maanden zonder hond werd het verlangen naar een hond wel heel groot en is Banjer, ook weer een Shetland Sheepdog, bij ons als puppy van 8 weken gekomen. Een maand of 8 later is Dana in ons leven gekomen. Zij is een teefje uit Spanje en was op dat moment 6 maanden oud.

Dana had wat gedragsproblemen. Zo rende ze in een losloopgebied soms blaffend achter iemand aan (altijd mensen zonder hond) en soms viel ze uit naar andere honden aan de lijn. We wilden haar natuurlijk niet kwijt en daardoor ben ik op zoek gegaan naar manieren om hiermee om te leren gaan, of om haar gedrag om te kunnen buigen.

Zo kwam ik terecht bij de drie-jarige HBO opleiding “Gedragstherapeut voor honden” van Dogvision, die ik met veel plezier doorlopen heb. Inmiddels ben ik erkend gedragstherapeut voor honden. Deze opleiding heeft mij geholpen om het gedrag van mijn honden te begrijpen, te kunnen lezen en te kunnen bijsturen op een positieve wijze waardoor mijn band met hen enorm versterkt is. Daarnaast kan ik jou nu helpen met probleemgedrag bij je hond waardoor jij ook de band met je hond kunt versterken. Dit vind ik echt fantastisch! Ik hoop dat mijn website, mijn missie je aanspreekt en je mij je vertrouwen kunt geven om hier samen met jou en je hond aan te gaan werken.

Ik ben bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden (NVGH) waar jaarlijkse nascholing in het vakgebied verplicht is zodat de aangesloten gedragstherapeuten op de hoogte zijn van de actuele (wetenschappelijke) ontwikkelingen in hun vakgebied.

Gevolgde lezingen en nascholing: 

- Lezing 'invloed van hormonen tijdens de puberteit van honden (2019), Sam Turner

- Workshop 'vechtende honden uit elkaar halen' (2020) ééndaagse nascholing bij     de Tinley  academy.

- Lezing'Najagen' (2021) door kenniscentrum Argos, Linda Vermaas

 - Lezing'Alleen thuis zijn' (2021) door kenniscentrum Argos, Linda Vermaas

- Lezing 'Blafgedrag' (2021) door kenniscentrum Argos, Linda Vermaas

- Workshop 'Hersenspellen aanleren en verantwoord gebruiken' (mei 2021) door   Tinley

- Lezing Agressie (2021) door kenniscentrum Argos, Linda Vermaas
 

 

Terug naar home
E-mailen
Bellen
Map
Info