De Fijne Hond - De Gedragstherapeut voor jou en je hond

Over De Fijne Hond

Even voorstellen: 

Mijn naam is Irene van Bourgondiën, gediplomeerd gedragstherapeut voor honden en kynologisch instructeur. 

Van jongs af aan ben ik gek op en geïnteresseerd in dieren. Daarbij stond en staat de hond voor mij met stip bovenaan.

Mijn eerste hond was een Shetland Sheepdog Shelly, en van haar hebben we bijna 13 jaar mogen genieten. Nadat Shelly was overleden was het verdriet zo groot dat ik geen hond meer wilde, maar na 5 maanden zonder hond werd het verlangen naar een hond wel heel groot en is Banjer, ook weer een Shetland Sheepdog, bij ons als puppy van 8 weken gekomen. Een maand of 8 later is Dana in ons leven gekomen. Zij is een teefje uit Spanje en op dat moment 6 maanden oud.

Dana had wat gedragsproblemen. Zo rende ze in een losloopgebied soms blaffend achter iemand aan  en soms viel ze uit naar andere honden aan de lijn. We wilden haar natuurlijk niet kwijt en daardoor ben ik op zoek gegaan naar manieren om hiermee om te gaan, of om haar gedrag aan te passen.

Zo kwam ik terecht bij de drie-jarige HBO opleiding “Gedragstherapeut voor honden”, die
ik met veel plezier doorlopen heb. Inmiddels ben ik erkend gedragstherapeut voor
honden. Deze opleiding heeft mij geholpen om het gedrag van mijn honden te begrijpen, te kunnen lezen en te kunnen bijsturen op een positieve wijze waardoor mijn band met hen enorm versterkt is.
Daarnaast kan ik jou nu helpen met probleemgedrag bij je hond en om de band met je  hond te versterken. Dit vind ik echt fantastisch! Ik hoop dat mijn website, mijn missie je aanspreekt en je mij je vertrouwen kunt geven om hier samen met jou en je hond aan te gaan werken.

Recent heb ik de lezing van Sam Turner gevolgd over de invloed van hormonen tijdens de puberteit van honden en evenals de ééndaagse nascholing 'vechtende honden uit elkaar halen'  bij de Tinley academy.